31 januari 2009

Enkel och delikat matupplevelse

1. Skölj flera gånger och blötlägg över natten:
mung dahl, röd/svart/vit quinoa, solroskärnor

koka sedan dahl och quinoa och häll av vattnet

2. Skala och hacka: morot, rödbeta, squash

Ställ fram för självservering: mung dahl/ quinoa, nacho chips, färsk dill, böngroddar, oliver, squash, böngroddar (grodda eller köp färska)

Kryddor: spiskummin, fänkål, kummin, sichuanpeppar, svartpeppar, bergssalt, ta rejält med hackad färsk ingefära och soltorkad tomat

3. Fräs kryddblandningen i ghee (klarnat smör). Tillsätt rotsaker och grönsaksbuljong och vatten. Låt koka upp. Salta vid behov.

4. Häll upp den färdiga soppan i skålar. Låt sedan gästerna välja själv av det som står framme för självservering.

Inga kommentarer:

Yogashala Sundsvall's Fan Box