02 juli 2009

Ingefära pickles -vata dämpande

Finhacka färsk ingefära. Häll på pressad citron, späd med lite vatten. Tillsätt gurkmeja och hing. Smaka av. Förvara i en glasburk i kylen. Marineras -minst över natten.

Ta en 1 -2 tsk till maten.
Syrligt, värmande och stärkande.

Tips på vidunderlig variant: Tillsätt upptinade eller färska hallon!

NaturligtvisSkogen balanserar.

Semester på ÖlandVedic Art kan ses som en del i Ayurveda, på samma sätt som yoga. Meditation är en del av Vedic Art.

29 juni 2009

Ashtanga -mjuk

Tänk dig ögon som är öppna, fulla av lyster och fria från onödiga spänningar. Och en kropp som är mjuk, pigg och harmonisk. Tillsammans med ett andetag som är både djupt och lätt samtidigt, efter 2 timmar yoga. Det är en underbar känsla. Jag lovar. Speciellt när det är varmt ute och yoga rutinerna är lite mer sproadiska.

Ta chansen. Prova Ashtanga mjuk på Onsdag mellan 17-19.
Även nästa vecka måndag och onsdag 17-19. Du kan droppa in när du vill. Vi avslutar med obligatorisk djupavslappning.

28 juni 2009

Vedic Art på Yogashala

Utgångspunkten i Vedic Art är att hitt sitt inre energiflöde. Genom att sätta pennan till pappret är skapelsen i full gång. Det är väldigt enkelt. Vedic Art är något som får dig att växa och förvandla ditt inre kaos till ett njutningsfullt kosmos.

Vedic Art kan ses som en del i Ayurveda som hade sin blomstringstid för flera tusen år sedan. Veda kan översättas till "kunskap" eller "visdom".
Art kan övetrsättas till "skapande". Vedic Art kan översättas till "kunskap om skapandeprocessen".

Vedic Art är för alla! Vedic Art kan utövas den som aldrig hållit i en pensel eller den som redan är konstnär. Det som sker hänger samman med det vi gör och det får skapandet att påverkar hela vår tillvaro. Genom att tänka tanken på Vedic Art så har du redan börjat. Så enkelt är det. Under kursen så guidas Du genom 17 olika principer, en navigationskarta som du kan använda för att "hitta hem" till dig själv. Att uttrycka sitt inre skänker både glädje och inspiration, både i livet och även på målarduken. Med hjälp av Vedic Arts principer ökar medvetenheten om hur vi kan skapa den målning vi håller på med och hur vi kan skapa det liv vi önskar leva.

Gratis Info träff om Vedic Art på Yogashala med Mona Nygren
(det kommer fler träffar senare, ifall du är borta nu)
Måndag 6/7 Kl. 18-20
Måndag 13/7 Kl. 18-20
Anmäl dig på sms till 076 805 1991. Texta: (Namn) och (datum).

Välkommen!

Yogashala Sundsvall's Fan Box