27 december 2008
Varm lunch
Bovete, quinoa, mungdahl och solrosfrö (kokt i grönsakbuljong) med persilja.
Varm sallad: Rödbeta, morot, äpple och kokos med riven ingefära, kummin, aiwan, salt och svartpeppar.
Uppvärmd keso med soltorkad tomat och mynta.
Rågkex med gegga av kikärtor och pinjenötter.
Till dessert: röda druvor och en bit mörkchoklad.
26 december 2008
Auyrveda tallrik
Använder i dag den fina tallriken som jag fick av Marie i julklapp.
En gryträtt med basmatiråris, Rödbetssallad, Prästost
och Mango Chutney.
Grytan innehåller: mungdahl, bovete, morötter, russin och vitkål. Kryddor: sambalolek, gurkmeja, spiskummin, persilja.
Rödbetssallad
Rödbeta
Äpple
Kokos
Mynta
Olja
Nymalda kryddor: svartpeppar, kummin,kardemumma. Värm oljan, lägg i kryddor, fräs. Stek rödbetan och tillsätt äpple och slutligen kokos och mint.
24 december 2008
Rödkålssallad
Julmaten
23 december 2008
JULGODIS
-med lycka och värme
Bovete
Valfri nötmix (orostade)
Solros och pumpafrön
torkade tranbär
torkade blåbär
färsk ingefära
aiwan
nejlika
balsamvinäger med fikon
riven kokos
råsocker
marsipan
Koka bovete, häll av vattnet och låt torka till genom att värma i en panna, rosta.
hacka blåbär och tranbär
riv ingefära
krossa aiwan och nejlika i mortel
Häll på ca 1/2 dl kokande vatten på bären och smaksätt med vinäger.
Blanda kryddorna och ingefäran tillsammans med bären. Blötlägg nötterna i kokande vatten, för att få en mjukare konsistens. Häll av vattnet och hacka nötterna.
Reducera vätskan som bären ligger i och blanda ner bovete och nötter. Tillsätt råsocker, rör om och låt smäkta. Tillsätt sedan kokos efter behag.
Rulla små marsipanbollar som plattas ut i botten på knäckformen. Fördela smeten ovanpå.
[Det går även att göra denna mix utan kokos och marsipan, låt då röran torka under omrörning och häll på råsocker och kandera. Låt sockret smälta, ta av värmen och sedan låt godiset stelna. Bryt i biar.]
God Jul!
22 december 2008
Middag 22 dec
Ibland blir det gott, snyggt och kul att äta.
Bjuder på en upplevelse i form, färg och smak.
Till detta serveras svarta oliver, hårt eller crispigt bröd och väl lagrad vb ost i kuber.
Moghrabiah (stor cous cous)
Bovete
Rödkål
Persiljerot
Broccoli
Vårlök
pumpafrö
Valfri nötblandning
Soltorkade tomater
färsk ingefära
aiwanfrö
kummin
grönskasbuljong
varmpressad rapsolja
Basilika till garnering
Koka Moghrabiah i mycket vatten, tillsätt bovete och koka vidare till nästan färdigt. Skumma av om det behövs. Häll sedan av allt kokvatten och tillsätt lite uppkoktvatten, grönsaksbuljong och grönsakerna tillsammans med kryddblandningen. som du samtidigt som vattnet kokat, fräst i olja. Garnera med basilika. Ät rätten varm.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)
Yogashala Sundsvall's Fan Box
Yogashala Sundsvall on Facebook