06 juni 2009

Festlig middag

Recept från gårdagens underbara middag på Solgården.

Curry med basmati och mungdahl
Rödbetssallad
Till detta: Bröd, hallon marmelad, raita (yogurt med kryddor), Kuber av lagrad VB ost och haloumi.
Dryck: varmt vatten

Curry
Zuccini (skalad), Morötter, Broccoli, Blomkål, Vitkål, Palsternacka, Cherry tomater, Rivet äpple, ghee, riven färsk ingefära, grönsaksbuljong, kummin -kardemumma- gurkmeja- lite chili (eller ta dig favorit curryblandning), salt, peppar, yogurt, lite vatten för att späda och få såsighet. Garneras med färsk persilja.

Koka riset tillsammans med lite mungdahl och lite grönsaksbuljong.

Rödbetssallad
Rårivna rödbetor, rivet äpple, lime juice, ghee, mungbönsgroddar, ruccola, rårisnudlar, blötlagda pecan nötter, salt, svart peppar, färsk koriander.
Låt rödbetorna marinera i limejuicen, gärna sedan kvällen innan.

04 juni 2009

Tänk

En tanke som dök upp idag under yogan: Jag har glömt vem jag varit.

Under 10 års tid hade jag svårt att resa, åka bil och sitta på en stol längre än 5 minuter var en plåga. Dessutom svårt att stå, ligga eller gå. Sova var jobbigt, värk var en del av vardagen. Det var svårt att känna närvaro och harmoni. Jag var allt annat än glad och pigg. Vaknade aldrig utvilad. Kände mig avtrubbad, deprimerad och tung i kroppen. Hade svårt att röra mig rytmiskt och att böja ryggen.

Känslan av att känna mig pigg, glad, utvilad, fri från smärta och stelhet, uppleva närvaro är mycket svår att förklara. Jag har i dag balans i kroppen, ett andetag som gör att jag får ork att uppleva all den livsenergi som finns inom och utanför mig. Det är obetalbart.

Yoga tar ohälsa och ger liv!

Yogashala Sundsvall's Fan Box