22 maj 2008

Början till min styrka och balans

Jag tror så här:

Det handlar om att lära känna och stärka sin självkänsla inte bara stärka sitt självförtroende. Genom att lära sig att fokusera på vissa övningar så bygger man upp självföroendet, men när man väl slutar med övningen så är självkänslan lika låg som innan.

För att verkligen bli vän med hästen på ett ödmjukt sätt så handlar det om att lära sig leva med den kropp man har, acceptera det och utveckla sin egen förmåga att kommunisera genom kroppen.

Genom att bygga upp självkänslan genom sin egen balans i tanke, kropp och sinne så blir man en värdig ledare, oavsett vad man gör. Då behöver man inte kalla det för någonting annat är att man lever med hästen.

Så fundera på hur du ska finna självkänsla, så löser sig allt annat helt naturligt.

Kontroll eller frihet?

Vi får det vi ger, rätt och slätt. Jag tror att det handlar om hur vi presenterar vår "önskan". Dvs hur vi kontrollerar hästen eller ger den utrymme för att får vara fri och följa våra rörelser.

En människa med stress (vilket nästan alla människor har i dag) har svårt att får fram den raka och neutrala "kontrollen". Detta på grund av att stress låser oss i ett tunnelseende, där vi är i våra tankar istället för i kroppens harmoniska rörelse.

Hästarnas reaktioner visar på hur människans "önskan" dvs. vårt sätt att kontrollera hästen är blandat med med våra känslor och obalanser och också hur lite vi anpassar oss till hästens balans och energi.

Dagens människa lever till största del i sina tankar. Hästen lever i kroppen. Om människan själv lägger fokus på kroppen och sin egen balans, så förändras hästens attityd. Samtidigt så förändras människans krav, eftersom denne inser att man ställt orimliga krav utan att sjäv ta ansvar för sin egen kropps påverkan genom rörelsen.

Rörd till tårar

Tips till den som tycker att andra rider sin häst bättre:

Hästarna talar alltid om för oss att vi behöver finna en natulirg balans och sundhet i oss själva. Det du gör och den du är, är två olika saker. Du är en fin människa och kan ge din häst mycket, även om en annan ryttare rider din häst på ett annat sätt.

Nu har du chansen att jobba med dig själv, för att uppnå dina mål: att kunna plocka fram det godaste i din häst. Se på hur du ska finna lätthet, glädje och balans i allt du gör i livet, så även när du rider. Alla kan, men vi har olika sätt att komma vidare när det gäller kroppskännedom, balans och hälsa. Det nyttar inte att jämföra sig med andra, för då blir man bara besviken. Du är unik! Hitta din balans, ditt hjärta och din egen harmoni utan att jämföra dig med andra. Kanske kommer du att inse att tävlandet inte är det roligaste som finns, utan att bara uppskatta stunden med hästen ger dig mer harmoni, så var det för mig.
Lycka till!

Yogashala Sundsvall's Fan Box