21 juli 2007

En solig dag

Yoga på morgonen.
Tur till Umeå. Kurs med häst. Givande!
Lämnade två glada hästar i sin hage.

Trevlig besök hos vännerna i Gravuå på hemvägen.

När ska jag lära mig att stänga vattenkranen?
Har vattnat gräset i hagen hela dagen...

Hästarna och katterna var glada när vi, jag och Klara, kom hem.

Blåbärspromenad

I dag har vi haft besök av Helena. Spida var sur och vrång till att börja med, sedan blev hon väldigt gosig. Vi tog på grimmorn och ledde hästarna till den övre hagen. Gick sedan ut i skogen. Helena ledde Pojken till en början. Det var en härligt promenad. Och den blev än härligare när vi fann alla blåbär!

Åt sedan en god middag och pratade om människors oliheter och förunderliga beteenden.

Klara har fått tandsten igen och det behöver behandlas så fort som möjligt. Hon kom in i köket med en halvtuggad råtta i munnen. Första gången som hon burit på något sådant. Den var med största sannorliket utplacerad i huset av någon annan...

Jag njuter av livet, så gott det är möjligt. Hälsade på mor i dag.
Trauma: har dessvärre bara lyckats finna plats till 2 av hästarna i byn jag ska flytta till. Hur ska det gå, när jag har 3 som vill följa med...

18 juli 2007

Citat

Mästaren ser tingen som de är
utan att försöka kontrollera dem.
Hon låter dem gå i sin egen väg
och förblir i cirkelns centrum.

av Lau Tzu ur Tao Te Ching

Mer övning

Alla tre ska vara me'. I dag började jag med Pojken i träns, satte upp och flyttade lite inåt och utåt. Fortsatte så med honom och Rikkan lösa på volt med Spida alltjämt övervakande i mitten. Spida ser fräsch ut nu.
Jobbade med Rikkan på 8 utan träns och tränsade för att cirkla lite och gå några slutor. Hoppade av och fortsatte med små öppnor på liten volk och avslutade med sluta runt hela fyrkanten. Hon har hittat en mycket följsam arbetstakt, så snäll att jag måste passa på att inte förlora energin i rörelsen. En ny upplevelse! Intressant är det. Stängde sedan ut betet och där har dom stått och tuggat sedan dess.

Jag ska sko mig i mjuka skor och ta med mig Klara soffpotatis på en promenad.

16 juli 2007

Alla eller ingen

Tränsade Pojken för att öva lite. Tjejerna skulle vara med och kom springande ut och upp på grusplan. Dom är för kul.
I dag varvade jag övnignar lös med markarbete och satt upp på Rikkan och flyttade henne lite i cirkel. Pojken fick öva på att länga sig på träns. Spida strosade lite, men stod mest i mitten och kollade. Hon var dessutom mycket intresserad av Kisen och den svarta sork som han höll på att tugga i sig vid ingången till grusplan.
Rikkan börjar bli i form. Hon är lite kaxig och skriker och studsar bara man går förbi henne. Pojken fick dock smaka på en känga eftesom hon tyckte att han stod för nära, trots att det var hon som gick mot honom. Pang, pang. Inte lätt å va' pojk'...

Promenad

I går gick vi en promenad längs byvägen, jag, Leif, Klara, Kisen och Pojken. Tänk att Kisen följde med hela vägen. Dock så lade han sig 2 gånger så Leif fick bära honom en bit. Han såg så nöjd ut då. Vi var ju glada att det inte var Pojken som lade sig och framförde samma krav för Kisen han är nog tung att bära.

Jobbade med Pojken och Rikkan, Rikkan uppsuttet i grimma och grimskaft. Spida kom in på grusplan självmant och jag flyttade henne några steg. En dag där vi åt god middag, såg på film och tog det lungt.

Yogashala Sundsvall's Fan Box