26 februari 2009

Snabb lunch

Snabb lunch -som kan delvis kan kokas kvällen innan.

Rött råris, mung dahl, quinoa
Skölj och koka riset med extra mycket vatten. Efter ca 10 min så lägger du i sköljd dahl och quinoa. Koka på samma sätt som pasta, smaka när det är färdigt. Häll sedan av vattnet, låt svalna och spara i kylen om det ska stå över natten.

Ghee, getost (Cabra) eller keso, morot, gröna bönor,
10 blötlagda russin och 5 chashewnötter,
hackad soltorkad tomat och pitta churna + salt
(Vata, Pitta och Kapha churna är en färdig kryddblandning som finns på Yogashala)

Smält 1 msk Ghee i en gryta, låt kryddorna fräsa samman med hackad tomat, russin och nötter: Lägg i grönsakerna som får fräsa och blanda samman med risbladningen häll på lite vatten låt det koka in. Skär osten i kuber, klicka i keso eller häll på grädde. Värm på. Severa med gärna med grönt te, ryavitas pumpa knäcke och färska örter. Tugga väl och andas! Njut!

*Ama/Kaphareducerande:
byt ut chashew nötterna mot solrosfrö och pitta churna mot kapha churna, ta bort getost/keso.
*Pitta balans:
byt ut chashew nötterna mot pumpafrö + lite kryddnejlika
*Vata balans:
vata churna och lite extra av: mandel/valnöt/pecan/makadamia/hasselmöt/sesamfrö/solfosfrö/pumpafrö
+ ev. byta keso och getost mot en skvätt grädde.

Inga kommentarer:

Yogashala Sundsvall's Fan Box