06 juni 2009

Festlig middag

Recept från gårdagens underbara middag på Solgården.

Curry med basmati och mungdahl
Rödbetssallad
Till detta: Bröd, hallon marmelad, raita (yogurt med kryddor), Kuber av lagrad VB ost och haloumi.
Dryck: varmt vatten

Curry
Zuccini (skalad), Morötter, Broccoli, Blomkål, Vitkål, Palsternacka, Cherry tomater, Rivet äpple, ghee, riven färsk ingefära, grönsaksbuljong, kummin -kardemumma- gurkmeja- lite chili (eller ta dig favorit curryblandning), salt, peppar, yogurt, lite vatten för att späda och få såsighet. Garneras med färsk persilja.

Koka riset tillsammans med lite mungdahl och lite grönsaksbuljong.

Rödbetssallad
Rårivna rödbetor, rivet äpple, lime juice, ghee, mungbönsgroddar, ruccola, rårisnudlar, blötlagda pecan nötter, salt, svart peppar, färsk koriander.
Låt rödbetorna marinera i limejuicen, gärna sedan kvällen innan.

Inga kommentarer:

Yogashala Sundsvall's Fan Box