![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPTnDAlGw__csJDSNR8WvxmW4RRBCC_t8BAwkS4BTutjnhvI6rRY1e9uSHNq-eKgnEYbPUCFJAGHY9-5clfo0Hu3CskckH60j14YceTjV3j0abDDXMeMCt0Ks1HDxfrs5_tpgXc4qSlOA/s400/vattenfall.jpg)
Blötlägg din mat, före tillagning. Det ger extra liv åt maten. Låt bönor, bovete, quinoa, nötter och linser ligga i vatten över natten. Ris, nötter och frön kan gärna ligga i vatten ett par timmar innnan kokning. Är tiden knapp? Koka upp vatten, låt nötter och frön ligga i det varma vattnet under tillagningen av rätten, sila och blanda i. Låt gärna grönsaker och frukt ligga framme i rumstemeratur före tillagning.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0NRsv0yjDCcVQOs-WevfWKGD_bfPXGikpxhQUsGT9X9iNClQJ6_QV64dodzp1tPd578b-uq_xsF2oPESI6ifG51xOjJULYhpu4x6gw-XaXpzImwrBDe0m0XdAjT6PXAqGYG46YZv2d0w/s400/passersil.jpg)
Matlagning ska vara enkel och skoj. Med en passersil så underlättas arbetet med sköljning av ris, linser, bönor, frön och nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar