Drick uppkokt vatten. Det uppkokta vattnet har eldelemetets karaktär och ger kroppen möjlighet att bevara styrka, hålla matsmältnings elden stark, så att ama rensas ut.
Blötlägg din mat, före tillagning. Det ger extra liv åt maten. Låt bönor, bovete, quinoa, nötter och linser ligga i vatten över natten. Ris, nötter och frön kan gärna ligga i vatten ett par timmar innnan kokning. Är tiden knapp? Koka upp vatten, låt nötter och frön ligga i det varma vattnet under tillagningen av rätten, sila och blanda i. Låt gärna grönsaker och frukt ligga framme i rumstemeratur före tillagning.
Matlagning ska vara enkel och skoj. Med en passersil så underlättas arbetet med sköljning av ris, linser, bönor, frön och nötter.
06 januari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Yogashala Sundsvall's Fan Box
Yogashala Sundsvall on Facebook
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar