27 november 2009

Morotssoppa, varma smörgåsar och chokladmousse med kanderade nötter

Morotssoppan med gröna ärtor och persilja
Morötter, Gröna ärtor, Fänkål
Smör, russin, ingefära, brödkrydda, koriander, salt, grönsaksbuljong. Garnera med persilja.

Fräs kryddor, buljong, fänkål och morötter i smör. Häll vatten och koka. Mixa kokta morötter, fänkål och lite buljong, så att soppan bli slät. Tillsätt sedan frysta gröna ärtor och garnera med persilja.

Varma mackor med smör, pesto, mozarella ost, soltorkade tomater, färsk basilika, svartpeppar.

Chokklad mousse med kanderade blötlagda nötter (ekologisk nötmix och råskocker)

23 november 2009

Insikter

Ashtanga på morgonen ger alltid härliga insikter.

I dag var två upplevelser värt att notera:
1. Parivritta Parsvakonasana -vridnignen var helt motståndslös och mjuk, den överaskande mig verkligen. Så mycket mjukare i ryggen än vad jag i vanliga fall brukar uppleva. Naveln nästan hoppade över låret. Förvånad, blev jag allt.

2. Urdhva Dhanurasana - en härlig närvaro känsla av illiopsoas under bryggan. andningen blev lite svår, eftersom bryggan blev så mycket högre, men mer balanserad. Upplevde nästan ingen skillnad i viktfördelningen mellan höger och vänster fot, som i vanliga fall brukar kännas.

Turdag: En underbar tur i skogen med Rikkan gör mig alltid glad.

Yogashala Sundsvall's Fan Box