06 november 2009

Vad glad för den du är

Vi får vara precis så stela som vi är och ändå öva yoga. Det viktigaste är att känna ett inre lugn. Att vara stel innebär att det finns stabilitet. Att vara flexibel eller överrörlig innebär att allt övande kräver mer kunskap för att hitta till stabilitet, ett ökat ansvar för sin egen yoga. Oavsett vilka förutsättningar vi övar med kommer närvaron i varje andetag först.

Om viljan att komma fort fram i sina positioner är för stark uppstår stress som automatiskt minskar lyhördhet och känslighet. Varje andetag lär dig hur hur långt du är mogen att gå i varje position. Låt din kropp växa in i varje position.
Tappa aldrig fokus, balans och stryka bara för att du gärna vill böja på dig. För om det sker eller när det sker behöver du hjälp med att förstå varför du har ont, känner dig svag, utan motivation eller saknar den glädje som yoga annars ger dig.

Känn efter hur mycket dina höfter tillåter dig att böja. Känn vilken flexibilitet du har i din rygg. Vi kan bara öva i vår egen kropp. Upplev din egen hälsa.

Jag hjälper dig gärna med att hitta till sunda yoga positioner, där du slipper känna svaghet, smärta eller obehag, bara du ger mig chansen.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Yogashala Sundsvall's Fan Box