27 januari 2010

Yogashala 2010


Nu är jag hemma igen i vinterlandskapet. Marie är tillbaka i Sundsvall.
Det känns härligt!

Det nya schemat ligger ute. Yogashala erbjuder ett nytt fokus och introducerar en nya undervisning. Du kommer hit för att må bättre och genom yogan lära dig något som ofta förbises inom yogan: skillnaden på vad du vill, vad du kan och vad din kropp behöver för att långsiktigt må bra. Allt detta i yogaformatet Ashtanga yoga.

Grundkursen 1-2-3
en introduktion som ger dig möjlighet att uppleva Ashtanga yoga utan motstånd, utan stelhet eller smärta. Vi vägleder dig så att mjukhet, glädje, nyfikenhet och lätthet är din drivkraft. Detta är unikt och något som många människor har ett behov av att få uppleva.

Steg 1
handlar om observation, frigöra andetaget och låta kroppens viktigaste och mest stressade muskler få söka sig tillbaka till sin naturliga längd och spänst i i liggande övningar. Skador eller sjukdomar är inget hinder, eftersom kursen är utvecklad så att du tar den tid du behöver i varje steg. Övningarna utförs i stillhet och inom ramen för vad som upplevs positivt för dig.

Steg 2
handlar om att, genom det naturliga andetaget, förstärka den meditativa upplevelsen i liggande och sittande positioner, samt lära känna och mjuk göra höfter och stärka ryggen.

Steg 3
handlar om att utveckla det meditativa andetaget och hitta till balans, koordination, styrka och rörelsekraft genom kroppen i enkla stående övningar.

På Yogashala övar vi i vår egen takt.
Yoga ska vara för alla, och blir så med den nya grundkursen. Den har tagit många år att utarbeta kursen, genom min dagliga yoga övning och rehabilitering.

Det tar tid att få till en regelbunden övning, där yogan är en naturlig del av livet. Några av er har redan börjat uppleva alla fördelar med den nya grundkursen.

Några av er har också redan sett vilken skillnad dessa övningar haft på mig själv och nu även på Marie, eftersom vi också övar grundkursen. Så vi är själva tydliga bevis på att det fungerar. Se och upplev alla fördelar, du också.

Vi önskar alla möjligheten att uppleva vad just detta faktiskt kan ge.
Grundkursen bjuder på en möjlighet att uppleva det som redan är mjukt inom dig, istället för att fokuserar på att motarbeta eller bryta ner det som är hårt eller stelt.

Alla lektioner innehåller Savasana, yogisk sömn/djupavslappning.

Välkommen till din yoga och till oss!

Mona och Marie

Inga kommentarer:

Yogashala Sundsvall's Fan Box