15 januari 2009

Gul och god torsdags mat

Dagens lunch: bovete,röda linser, mungdahl med quinoa, morot och persiljerot, saganaki (getost), valnötter, russin, ghee och oliver.
Kryddad med färsk ingfära, gurkmeja, sichuan pepppar och dill.
Skölj och blötlägg bovete, linser och quinoa. Koka först detta i lite grönsaksbuljong.
Fräs kryddorna i ghee tillsammans med blötlagda nötter och russin.
Tillsätt grönsakerna och låt dessa bli lagom mjuka. Stek osten i ghee.
Blanda samman och tillsätt oliver och garnera med dill.

Middag: havregryn, salta chashew nötter, solrosfrön, tranbär, gammeldagsmjölk.
Koka allt i rikligt med mjölk. Tillsätt råsocker och salt vid behov. Njut!

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu har jag äntligen fattat hur man lägger in kommentarer på din blogg =)
Vilken mumsig lunch. Din middag tror jag passar som frukost hos mej =) Vad brukar du laga till frukost? Jag kokar ofta äppelklyftor med kanel och blandar med banan, nötter, fikon och havre. Toppar det hela med havremjölk och yoghurt! Mycket värmande under kyliga vintermånader!

Ha en härlig helg!

Yogini maria i Oslo

Yogashala Sundsvall's Fan Box