05 december 2008

Nyttiiga LUSSEBULLAR

För den som vill baka lite nyttigare bullar.

50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
250 g kesella lätt
1 g saffran
1/2 dl socker
0,5 tsk salt
1,7 dl vetemjöl (funkar även med dinkel, grovt mjöl..graham etc...)
1 dl profiber (finns bland hälsokosten i mataffären, gör bullarna saftiga)
1 ägg till pensling


1.) Smula sönder jästen i en bunke
2.) smält margarinet, blandat med mjölk
3.)Tilsätt kesella, socker, salt, saffran och profiber
4.) Blanda i mjölet
5.) Låt jäsa övertäckt 40 min eller längre, ju mer jäsning desto större saftiga bullar

6.)Arbeta ut degen och forma till lussebullar(ja eller andra varesler;)
7.) Lät jäsa 30 min
8.) pensla med ägg
9.) In i ugnen 5-8 min, sätt in dem på 250 grader, men vrid ner efter ½ min till 225 grader.

Yogashala Sundsvall's Fan Box